12 000 деца за първи път влязоха в училище на днешния

...
12 000 деца за първи път влязоха в училище на днешния
Коментари Харесай

В столичното 19 СУ „Елин Пелин“ традициите и иновациите вървят ръка за ръка


12 000 деца  за първи път влязоха в учебно заведение на днешния 15 септември в София, от всички 135 000 възпитаници в столицата.

В 19 СУ „ Елин Пелин “ , тази година, първият образователен звънец би за четири паралелки първи клас. Красимира Петрова е класен началник на една от тях.

„ Аз като учител, който работи в българско учебно заведение повече от 20 години, би трябвало да кажа, че постоянно 1 5 септември е извънредно трогателен ден . Той не е маркиран в календара като празничен ден, само че за доста хора той е паметен, трогателен за всички възпитаници, учители и родители “, сподели в ефира на Радио София Красимира Петрова.

Директорът на 19 СУ „ Елин Пелин “ Клара Арабаджиева описа, че първият образователен ден е почнал със съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Учениците са били извикани в разнообразни часове, с цел да се избегне скупчване.

В традиция се е трансформирало и началото на образователната година в 19 СУ да бъде посрещнато с част от фолклорен детайл в облеклото.

„ Това са традициите на нашето общество. Трябва да ги съблюдаваме и почитаме. Традициите вървят и ръка за ръка с нововъведенията и сме горди, че успяхме да го наложим като един празник за всички – и учителите, и учениците с наслада в този ден са облечени в национални носии “, сподели Клара Арабаджиева.

Подробности за страстите в първия образователен ден можете да чуете в интервютата на Катя Василева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР